Gepubliceerd op 24 Februari 2020 om 9.49 uur

Alphense Boys doet zichzelf tekort bij RKAVV met eerste gelijkspel van seizoen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De twee weken geleden afgelaste wedstrijd RKAVV - Alphense Boys is zondagmiddag ingehaald en in 2-2 geëindigd. Tot tweemaal toe nam Alphense Boys de leiding, maar RKAVV kwam even zo vaak langszij. Kasper Michel en Cem Sahin tekenden voor de Alphense Boys-doelpunten. Door niet attent te reageren bij een vrije trap en een bal die vanaf de achterlijn het doel in werd geschoten, won Alphense Boys de wedstrijd niet.

Waar kansen creëren de laatste weken het probleem was bij Alphense Boys, was dat nu niet het euvel. Wel het afmaken, want de nodige mogelijkheden werden gemist. 'Wij hadden het verdiend om deze wedstrijd te winnen', sprak Alphense Boys-trainer Hein van Heek niet voor het eerst dit seizoen. 'Iedere neutrale toeschouwer heeft kunnen zien dat we in de eerste helft vier tot vijf keer hadden moeten scoren. En als je 2-1 voorkomt na rust, moet je 'm over de streep trekken.' Ook bij een 2-2 stand miste Alphense Boys grote kansen.

Na achttien wedstrijden staat Alphense Boys met 28 punten op de zesde plek in de Hoofdklasse A, de tweede periodetitel winnen zit er na de eerste puntendeling van het seizoen niet meer in. Over twee weken begint de derde periode. Het winnen van dat tussenklassement kan Alphense Boys nog een nacompetitieticket opleveren. Anders volstaat de derde, en mogelijk ook vierde, plek op de algehele ranglijst. Alphense Boys heeft vijf punten minder dan de nummer drie. Aankomende week treft Alphense Boys die nummer drie, Hoogeveen.

Scoreverloop RKAVV - Alphense Boys 2-2 (1-1): 0-1 Kasper Michel, 1-1 Burak Huyuk, 1-2 Cem Sahin, 2-2 Zakaria Amrani.

Hieronder kun je de samenvatting van RKAVV - Alphense Boys bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Hein van Heek, Cem Sahin en Lilinho Martins.
advertentie
 
advertentie