Alphense Boys laat SCH ‘44 recht op kampioenschap afstevenen

Foto: Jaap Peters (Zwammerdam.net)

ZWAMMERDAM/ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Wij kunnen onze ambities verplaatsen naar een periodekampioenschap', concludeerde Alphense Boys Zaterdag-aanvoerder Brandon Tichem na de nederlaag van zijn ploeg. Waar Alphense Boys de topper verloor van Zwammerdam, won concurrent SCH '44 een andere topper tegen Zevenhoven. SCH heeft al zijn wedstrijden gewonnen en Alphense Boys staat op acht verliespunten. Als Alphense Boys volgend weekend op eigen veld verliest van SCH, is de strijd om de titel gespeeld.

'Stel je had deze gewonnen en SCH had verloren, hadden we volgende week op twee punten kunnen komen. Op de manier hoe we nu bezig zijn, gaan we nog veel meer punten laten liggen. Wij doen het op strijdlust niet goed', vindt Tichem. 'Wij kregen zo veel kansen en de ballen gingen er maar niet in. Wij kregen in het veld ook het gevoel dat het weer niet ging lukken.'

Uit een scrimmage voor het doel maakte Jordi de Groot op slag van rust 1-0 voor Zwammerdam. Daarna was het vooral tegenhouden. 'Heerlijk dat ik die ballen kon pakken. Ideaal dat we de winst over de streep trokken', aldus Zwammerdam-doelman Kaj van den Heuvel, de man van de wedstrijd. Voorafgaand aan het duel in de 4e Klasse B werd een statement tegen racisme gemaakt. In de middencirkel stonden spelers van beide elftallen gebroederlijk arm in arm met elkaar.

Scoreverloop Zwammerdam - Alphense Boys Zaterdag 1-0 (1-0): 1-0 Jordi de Groot.

Hieronder kun je de samenvatting van Zwammerdam - Alphense Boys bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Brandon Tichem (Alphense Boys) en Kaj van den Heuvel (Zwammerdam).