Alphense Boys loopt bij SDO in dezelfde val als ARC

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij ARC kunnen ze erover meepraten. Heel veel kansen creëren tegen SDO, maar ze niet afmaken en daardoor nipt verliezen. Het overkwam ARC in augustus en werd daardoor uitgeschakeld in de KNVB Beker. En het gebeurde Alphense Boys zondag ook, maar dan in de competitie. Na vijf overwinningen op rij vond Alphense Boys zijn waterloo in Bussum (2-1).

De 1-0 lag na drie minuten al in het doel. Daarna was het Alphense Boys dat kans op kans stapelde. Maar de doelman van SDO keerde alle ballen, zelfs een strafschop van Kees 'Pier' Tol. Diezelfde Tol leek in de tweede helft Alphense Boys alsnog een punt te bezorgen door een goede voorzet van Jessie Vink te promoveren tot doelpunt. Maar in blessuretijd schoot SDO een vrije trap fraai in het Alphense Boys-doel.

'We hebben deze nederlaag aan onszelf te denken', vindt Alphense Boys-trainer Hein van Heek. 'We beginnen heel slap en komen op achterstand. We moeten drie keer wisselen in de eerste helft vanwege blessures, maar pakken het in de tweede helft heel goed op. Maar we maken de kansen niet af. En door een discutabele vrije trap verliezen we.' Ondanks het verlies blijft Alphense Boys vijfde staan.

Scoreverloop SDO - Alphense Boys 2-1 (1-0): 1-0 Joost Heerschop, 1-1 Kees Tol, 2-1 Theo Visser.

Hieronder kun je de televisie-samenvatting van SDO - Alphense Boys bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie te zien is, evenals in de interviews met Hein van Heek, Bas van Zoest en Jessie Vink.