Alphense Boys speelt Hoogeveen stuk en opent seizoen met winst

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met een 3-0 overwinning op Hoogeveen is Alphense Boys zondag goed gestart aan de competitie. De Alphenaren speelden een solide eerste helft en konden na rust de moegestreden tegenstander uit Drenthe, de nummer twee van vorig seizoen in de Hoofdklasse A, de nek omdraaien.

Kort nadat Wessel Meiring was ingevallen voor Kelvin Maynard, scoorde de tweedejaars senior met een door Kees 'Pier' Tol van richting veranderd schot in de verre hoek 1-0. Het doelpunt is door de scheidsrechter op Tols naam gezet. Tol besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd met de 2-0. De nieuwe spits promoveerde vlak voor tijd een fraaie rush van Meiring tot 3-0.

4-4-2-opstelling

Trainer Hein van Heek koos ervoor om in een 4-4-2-opstelling te spelen, met vier aangetrokken spelers en zeven voetballers uit de eigen jeugdopleiding in de basis. Al ging Alphense Boys na de entree van Meiring wel weer 4-3-3 voetballen. Tol en Thijs Hoogenboom waren de spitsen van dienst, met Cem Sahin kort daarachter.

Milan Stiphout en Arjan Ouwendijk maakten met Maynard en Sahin het middenveld compleet. Achterin moesten Bright Ampong, Bas van Zoest, Pepijn Kooij en Jessie Vink één keer toestaan dat Tim van der Linden een echte redding moest verrichten.

Scoreverloop Alphense Boys - Hoogeveen 3-0 (0-0): 1-0 Kees Tol, 2-0 Kees Tol, 3-0 Kees Tol.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphense Boys - Hoogeveen bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie te zien is, evenals de interviews met Hein van Heek, Cem Sahin en Kees 'Pier' Tol.