Alphense Boys-tegenstander Papendorp stapt uit de competitie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Papendorp maakt niet langer deel uit van de competitie van Alphense Boys. De club kampt met financiële problemen, spelers uit het eerste en tweede elftal weigeren te spelen. In acht Hoofdklasse B-wedstrijden scoorde Papendorp slechts twee keer en incasseerde het 53 tegentreffers. Meerdere wedstrijden werden met meer dan tien doelpunten verschil verloren.

Voetbalclub Magreb '90 wijzigde afgelopen zomer zijn naam in Papendorp om een faillissement af te wenden en toch op hoofdklasseniveau te kunnen blijven voetballen. De resultaten van alle tot nu toe gespeelde wedstrijden tegen Papendorp worden geschrapt. Alphense Boys had nog tegen de Utrechters moeten voetballen.

Periodekampioenschap

Voor de stand op de ranglijst heeft het terugtrekken weinig gevolgen. Papendorp had één punt behaald. Omdat Papendorp de wedstrijd van afgelopen weekend afzegde, staan de Utrechters op -2 punten. Naar verwachting zou Papendorp, als zij het seizoen af had gemaakt, alle duels verliezen. Papendorp degradeert uit de hoofdklasse, waardoor er nog één directe degradatieplek overblijft.

Het aantal periodekampioenschappen wordt teruggebracht van drie naar twee. Gezien de wisselvallige competitiestart is dat een nadeel voor Alphense Boys. De Alphenaren waren gebaat bij een volwaardige tweede en derde periode. Dat zou de kans op een eventueel nacompetitieticket zo groot mogelijk maken.

Lees ook: Dubieus penaltymoment en niet opletten achterin nekt Alphense Boys tegen Baronie