Alphense Boys vergeet zichzelf te belonen en moet toch blij zijn met punt

ALPHEN AAN DEN RIJN - De beloning waar Alphense Boys op basis van de kansen- en veldverhouding recht op had tegen TAC '90, bleef zondag uit. Het werd 2-2, terwijl Alphense Boys mogelijkheden zat had om meer doelpunten te maken. En toch mag Alphense Boys niet helemaal klagen met een punt, omdat de thuisploeg pas in de 86ste minuut op gelijke hoogte kwam via Frank van der Hoorn.

Na het vroege openingsdoelpunt van Tarik Zaanani kreeg Alphense Boys uit een dood spelmoment en een combinatie in het strafschopgebied twee dompers te verwerken. Dat terwijl Mike Bavelaar, Akif Hançer, Mike Mulder en Argino Bokshoven alle vier dicht bij een twee Alphense treffer waren. Na een rode kaart gooide TAC '90 de boel achterin dicht voor tweede deel van de tweede helft. Khalid Kada zag een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Na de 2-2 kreeg Alphense Boys via André Daling (2x) en Ilias Latif nog drie goede kansen op de 3-2.

'Vandaag zat het er meer in om te winnen dan vorige week', zei trainer Remco Tuinenburg na afloop. 'Wij hebben vandaag veel beter gevoetbald dan volgende week. Deze wedstrijd was een les voor de jonge jongens die wij hebben tegen een fysiek sterke en ervaren ploeg.'

Scoreverloop Alphense Boys - TAC '90 2-2 (1-1): 1-0 Tarik Zaanani, 1-1 Jahir Valerius, 1-2 Kamal Amheye, 2-2 Frank van der Hoorn.

Hieronder is de samenvatting van Alphense Boys - TAC '90 te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Remco Tuinenburg, Ilias Latif en Mike Bavelaar bekijken.