Alphense Boys wint knap in Den Haag van oud-derdedivisionist HBS

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys heeft de uitwedstrijd tegen HBS uit Den Haag zondag met 1-2 gewonnen. Het is Boys' tweede zege op rij, dat door de winst klimt naar de achtste plek in de Hoofdklasse A. 'Een terechte overwinning', vindt trainer Hein van Heek. 'Wij hebben vijf of zes kansen gecreëerd, zij één of twee uit dode spelmomenten.'

Arjan Ouwendijk scoorde vijf minuten voor rust zijn vierde treffer van het seizoen. Een vloeiende aanval via beide buitenspelers, Joey Lauhouh en de later geblesseerde uitvallende Lilinho Martins, werd door Ouwendijk afgerond. Alphense Boys verzuimde de 0-2 te maken en kreeg vlak na rust de 1-1 om de oren. Namens de degradant uit de derde divisie kopte Can Memisoglu binnen nadat Alphense Boys niet goed opschoof bij het wegwerken van een hoekschop.

Halverwege de tweede helft kwam Alphense Boys opnieuw op voorsprong. Thijs Hoogenboom, ingevallen voor Martins, maakte op aangeven van Lauhouh 1-2. 'We zijn blij dat we twee keer hebben gewonnen, maar we moeten hongerig blijven. Het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken, dan kunnen we vanzelf gaan klimmen.'

Scoreverloop HBS - Alphense Boys 1-2 (0-1): 0-1 Arjan Ouwendijk, 1-1 Can Memisoglu, 1-2 Thijs Hoogenboom.

Hieronder kun je de samenvatting van HBS - Alphense Boys bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Hein van Heek en Bright Ampong.