Alphense Boys wint voor derde keer op rij, nu door laat doelpunt

ALPHEN AAN DEN RIJN - In navolging van SJC en HBS heeft Alphense Boys zondag ook gewonnen van Leonidas. Cem Sahin, gepasseerd voor de basis maar ingevallen in de tweede helft, maakte in de 89ste minuut het winnende doelpunt. De dribbelaar schoot de bal fraai in de touwen: 2-1.

Alphense Boys had geen goede start. Leonidas maakte na vier minuten spelen al 0-1. Daarna regende het kansen voor de Alphenaren. Leonidas had het met name aan zijn eigen keeper te danken dat Alphense Boys pas tien minuten na rust op gelijke hoogte kwam, die keer-op-keer een antwoord had als Alphense Boys op doel vuurde. Kees 'Pier' Tol rondde in de 55ste minuut een loepzuivere uittrap van doelman Tim van der Linden af. Daarna kreeg Alphense Boys de nodige kansen op de 2-1, die uiteindelijk in de slotfase viel.

'We hadden het in de eerste vijf minuten lastig, daarna was het eenrichtingsverkeer', vindt Alphense Boys-trainer Hein van Heek. 'Heerlijk dat je in de allerlaatste minuut het winnende doelpunt gemaakt. Het is meer dan verdiend dat we winnen.'

Scoreverloop Alphense Boys - Leonidas 2-1 (0-1): 0-1 Jerome Agbo, 1-1 Kees Tol, 2-1 Cem Sahin.

Hieronder kun je de interviews met Hein van Heek en Cem Sahin terugluisteren.