Alphense Boys zegt ‘dziękuję’ tegen eigen keeper voor gelijkspel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met dank aan doelman Daniël Furtak heeft Alphense Boys zondag een punt uit het vuur gesleept tegen SDO. Een tiental reddingen van de Poolse sluitpost van Alphense Boys zorgde ervoor dat de bezoekers maar één tegendoelpunt incasseerden. Zelf scoorde Alphense Boys ook één keer. Daardoor werd de uitslag 1-1.

'Dankzij hem spelen we gelijk', deelt trainer Remco Tuinenburg de meningen. 'Bij rust had het 3-1 kunnen staan. In de tweede helft gaat een bal tegen de lat en maakt Daniël een paar reddingen.' Hij is dan ook duidelijk: 'Wij verdienden vandaag geen punt. Het was en hele slechte wedstrijd van onze zijde. Ik miste de passie om te winnen en om onze opgaande lijn door te zetten. Wij doen nu weer een stapje terug.'

Drie punten uit drie wedstrijden is de oogst van Alphense Boys tot nog toe in de Hoofdklasse A. 'Soms is het heel goed wat we doen, maar soms is het minder. Vandaag was het minder en dan ben ik heel blij met een punt.' Dziękuję, Daniël Furtak. Oftewel: dank je wel, Daniël Furtak.

Scoreverloop SDO - Alphense Boys 1-1 (0-1): 0-1 Younes Oulhou, 1-1 Jesse van Huisstede.

Hieronder is de samenvatting van SDO - Alphense Boys te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Remco Tuinenburg en Finn Brandt bekijken.