Alphense GroenLinks en PvdA willen samenwerken bij gemeenteraadsverkiezingen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - GroenLinks en PvdA in Alphen aan den Rijn gaan kijken op welke wijze ze gaan samenwerken tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen, in 2026. 'Misschien ook wel met één lijst en één verkiezingsprogramma', zegt Ernst-Jan Straver, fractievoorzitter van de Alphense PvdA.

'We hebben nog een kleine drie jaar tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dit geeft ons voldoende tijd om te kijken op welke manier we lokaal samen willen werken.' GroenLinks is de op één na grootste politieke partij in de gemeenteraad met zes zetels. PvdA heeft er twee. Nieuw Elan is met acht zetels de grootste partij. 'Ook lokaal geldt dat we samen een van de grootste partijen in Alphen zouden zijn. Dat biedt kansen om ook Alphen aan den Rijn groener en socialer te maken.'

Afgelopen maandag werd duidelijk dat GroenLinks en PvdA één kieslijst en één verkiezingsprogramma zullen hebben bij de Tweede Kamerverkiezingen in november. José Huls, fractievoorzitter van GroenLinks in Alphen, zegt daar blij mee te zijn. 'Op deze manier kunnen we als links een vuist maken', spreekt ze de hoop uit.

Lees ook: Nieuw Elan wint gemeenteraadsverkiezingen, GroenLinks en RijnGouweLokaal verrassen