Alphense jongeren maken interactieve wandeling over Tweede Wereldoorlog

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Onder leiding van theatermakers Iselin van Duuren en Chyramain van Kempen hebben Alphense jongeren een interactieve wandeling over de Tweede Wereldoorlog gemaakt. De wandeling, die de naam Als de mist optrekt draagt, leidt door het centrum van Alphen aan den Rijn.

Vijf Alphense jongeren spraken over de oorlog met zes ouderen. Herinneringen van Ger, Gerrit, Piet, Antje, Ben en Ruth komen aan bod tijdens de wandeling, die in samenwerking met Theater na de Dam is ontwikkeld. Sommige verhalen zijn gefilmd en tijdens de wandeling te zien middels een QR-code op de plattegrond van de route.

De wandeling is individueel te maken, maar op zondag 9 en zondag 16 mei organiseert Bibliotheek Rijn en Venen de wandeling in het kader van Zin in Zondag. De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van de bibliotheek. Opgeven kan via de website van Bibliotheek Rijn en Venen, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Via de website van Theater Castellum is de wandeling ook te downloaden, waarmee het mogelijk is om de route op een ander moment te lopen.