Op reis naar Bethlehem tijdens de Alphense Kerstwandeling

Foto: Alphense Kerstwandeling
Foto: Henk Langerak

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het ‘Licht van Kerst’ straalt in Alphen aan den Rijn tijdens de derde editie van de Alphense Kerstwandeling op vrijdag 22 december. De wandeling wordt georganiseerd door verschillende Alphense kerken. Dit keer staat de wandeling in het teken van het thema: ‘Op Weg’.

De kerstwandeling begint met een openingsscène in Theater Castellum. Passend bij het thema gaan wandelaars tijdens hun tocht op weg naar ‘Bethlehem’, die plaats speelt namelijk een belangrijke rol in het christelijke Kerstverhaal. Al wandelend passeren de wandelaars verschillende scènes uit het Kerstverhaal. ‘Het belooft, net als voorgaande edities, een schitterende route te worden’, aldus de organisatie.

‘Wat betreft de mogelijke weersomstandigheden laten we ons niet tegenhouden. We hopen uiteraard dat het droog blijft, maar wat sneeuw is ook van harte welkom’, voegt Rinneke Sikkel van de organisatie toe. ‘De wandelaars lopen ook via verschillende kerken, waardoor er wel overdekte plaatsen zijn om eventueel te schuilen. De acteurs kunnen in ieder geval droog hun stuk opvoeren.’

Van centrum naar Archeon

De 4 kilometer lange route begint in het centrum van Alphen en eindigt in het Archeon. Van 17.30 tot 21.30 uur rijden er pendelbussen tussen het begin- en eindpunt om wandelaars weer naar het centrum te brengen.

Beginnen aan de wandeling kan tussen 16.00 en 19.00 uur. Inschrijven kan via de website van de Alphense Kerstwandeling.