Alphense kinderraad bedenkt plannen om saaie zomer te voorkomen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Om ervoor te zorgen dat de zomer niet saai wordt, nu vrijwel alle evenementen en activiteiten zijn afgelast, heeft de Alphense kinderraad verschillende activiteiten bedacht. Zo worden er een bingo voor senioren, een speciale buitensportactie en Alphen's got Talent op poten gezet.

Woensdagmiddag was de tweede vergadering van de Alphense kinderraad. 'Omdat de coronamaatregelen voor kinderen onder de 12 jaar soepeler zijn, had burgemeester Spies eenmalig toestemming gegeven om toch fysiek samen te komen', meldt de gemeente in een bericht.

De plannen voor de verschillende activiteiten worden de komende weken verder uitgewerkt door de kinderraad, in samenwerking met de gemeente en diverse Alphense organisaties. Daarbij wordt rekening gehouden met alle randvoorwaarden die de coronamaatregelen stellen.

'Ik vond het een hele leuke bijeenkomst en er zijn superveel goede plannen bedacht', zegt kinderburgemeester Elmehdi Sassa na afloop. 'Ik ga zelf meehelpen bij het verzinnen van een actie om buiten te sporen. Het liefst ga ik de natuur in met een speurtocht ofzo.'

Lees ook: Elmehdi mag vanwege corona half jaar langer kinderburgemeester blijven