Alphense lintjesregen vrijdag live op televisie bij Studio Alphen

Gepubliceerd op 01 juli 2020 om 14.32 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De traditionele lintjesregen kon eerder dit jaar niet doorgaan vanwege de uitbraak van het coronavirus. Vrijdag krijgen 26 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn alsnog hun onderscheiding overhandigd van burgemeester Liesbeth Spies.

Eind april werden de gelukkigen gebeld door burgemeester Spies met het heuglijke nieuws. Toen werd al gemeld dat de gemeente op een later moment alsnog een bijeenkomst zou organiseren. Door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen kan dat nu plaatsvinden.

Vrijdag worden de koninklijke onderscheidingen tijdens twee aparte bijeenkomsten uitgereikt. Daarbij houdt iedereen anderhalve meter afstand van elkaar en de onderscheidingen worden niet, zoals gebruikelijk, opgespeld. 25 mensen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De twee bijeenkomsten zijn om 09.30 uur en 13.30 uur live te zien op televisie bij Studio Alphen. De uitzending is ook via de online livestream te bekijken.

Lees ook: Lintje telefonisch uitgereikt: ‘Heel vreemd, maar toch ook heel bijzonder’

advertentie advertentie