Alphense talenten Menno en Sascha overleven ‘battles’ in The Voice of Holland

ALPHEN AAN DEN RIJN - Menno Aben en Sascha van den Kerckhove zijn allebei nog in de race om The Voice of Holland te winnen. Beide zangtalenten uit Alphen aan den Rijn hebben in de tv-talentenjacht hun 'battles' overleefd en mogen zich nu opmaken voor de 'knockouts', zoals de derde ronde van het RTL 4-programma wordt genoemd.

De twee tieners maakten vorige maand indruk met hun audities, maar in de tweede ronde hadden ze het een stuk lastiger. Aben kreeg vrijdagavond van zijn coach Ali B wel de voorkeur boven zijn tegenstander Earl Scott. 'Je ziet er fantastisch uit, je hebt een fantastische stem. Ik vergeef het je dit keer', oordeelde de rapper over het optreden van zijn pupil.

Ook zangeres Anouk was niet erg te spreken over hoe Aben het nummer 'What About Us' van Pink ten gehore bracht. 'Menno, jij was zo gespannen dat je het daarmee eigenlijk een beetje voor jezelf hebt verkloot. Maar ik hou van jouw stem', zei ze.

Dit artikel gaat verder onder dit optreden van Menno Aben vrijdagavond in The Voice of Holland

'Ruwe diamant'

Een week eerder kwam Van den Kerckhove in haar 'battle' al als winnaar uit de bus. Ze moest het lied 'Too Good At Goodbyes' van Sam Smith zingen, maar de reacties waren verdeeld. Anouk noemde haar 'nog net iets te onzeker', Ali B vond 'Sascha interessanter dan M'lissa (haar concurrent, red.)' en Lil' Kleine had het gevoel dat ze 'er niet lekker in zat'.

Desondanks koos haar coach Waylon wel voor Van den Kerckhove. 'Jij bent een ruwe diamant', was zijn argument. Zelf verklaarde ze op Facebook: 'Wat een spannend optreden. Ondanks dat het niet vlekkeloos verliep en ik heel zenuwachtig was, ben ik ontzettend dankbaar voor de kans die ik heb gekregen waarin ik mezelf nog een keer kan laten zien.'

Hieronder kun je het optreden van Sascha van den Kerkhove, vorige week in The Voice of Holland, bekijken

Lees ook: Alphense Sascha (19) door naar volgende ronde in The Voice of Holland