Alphense tijdcapsule Hoorn des Tijds wordt na 25 jaar geopend

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na vijfentwintig jaar wordt het kunstwerk Hoorn des Tijds weer opengemaakt. Het gevaarte naast Poppodium MAX is een grote tijdcapsule, die in 1996 werd gevuld en afgesloten. Op vrijdag 1 oktober wordt de hoorn geopend door kunstenaar Frits Garenfeld en wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks).

Jongeren uit Alphen aan den Rijn werden vijfentwintig jaar geleden gevraagd om de metalen hoorn te vullen met voorwerpen. Kunstenaar Garenfeld en cultuurplatform KHABBAZ roepen iedereen die destijds iets in de hoorn heeft gestopt op om aanwezig te zijn bij het openen van de tijdcapsule, tussen 17.00 en 19.00 uur.

Tussen 7 oktober en 7 november worden de voorwerpen, of restanten daarvan, tentoongesteld in de Alphense bibliotheek.

Verplaatst naar Europapark

De Hoorn des Tijds wordt opgepoetst en verplaatst naar het Europapark, waar het opnieuw als tijdcapsule zal gaan dienen. Bij de bibliotheek zijn ten tijde van de expositie tijdcapsules af te halen om te vullen met voorwerpen. 'Een verhaal, een tekening, speelgoed, een micro SD kaart, gedicht, bloem, haarlok, foto of misschien wel je telefoon', meldt cultuurplatform KHABBAZ.

Mensen die iets aanleveren worden uitgenodigd om bij het sluiten van de tijdcapsule te zijn. De volgende keer dat het kunstwerk weer wordt geopend is dan in 2046.