Alphense vrachtwagenchauffeur rijdt onwel geworden automobilist klem

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn heeft woensdag heldhaftig opgetreden op de A28 bij Leusden. Een 87-jarige dame raakte op de snelweg onwel achter het stuur, de trucker wist de auto met zijn vrachtwagen klem te rijden tegen de vangrail.

De vrachtwagenchauffeur zag een personenauto al slingerend over de snelweg rijden. 'Hij zag ook dat de bestuurster over haar stuur hing, waardoor hij de indruk had dat ze onwel was geworden', meldt de politie. 'De jonge chauffeur bedacht zich geen moment en stuurde zijn combinatie naar de auto van de vrouw.' Daarna duwde hij het voertuig voorzichtig tegen de vangrail aan.

De oudere dame bleek inderdaad onwel te zijn. Toegesnelde medewerkers van de politie en ambulance zijn direct begonnen met het reanimeren van het slachtoffer, waarna ze met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kan niet zeggen hoe het met het slachtoffer gaat.

Slachtofferhulp

Door het optreden van de vrachtwagenchauffeur is mogelijk een ernstig verkeersongeval voorkomen. Beide voertuigen en de vangrail liepen slechts lichte schade op. Voor de vrachtwagenchauffeur is slachtofferhulp ingeschakeld.