Alphense werkgever rouwt om overlijden Carlo: ‘Slachtoffer geworden van zinloos geweld’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een bedrijf uit Alphen aan den Rijn is in rouw om het overlijden van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen. Hij werd slachtoffer van een mishandeling op Mallorca, die hem uiteindelijk fataal werd. 'Carlo is in zijn vakantie slachtoffer geworden van zinloos geweld en op 27-jarige leeftijd uit het leven gerukt.'

De mishandeling vond vorige week plaats op het strand van Playa de Palma op Mallorca. Het slachtoffer en vier anderen zouden uit het niets zijn aangevallen door een andere groep Nederlanders. De Waddinxvener werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij zondagmiddag overleed.

'Wij zijn zeer verdrietig dat we zo afscheid moeten nemen van onze collega die nog vol ambities het leven tegemoet zag', schrijft zijn Alphense werkgever in een bericht. 'We wensen zijn familie, vriendin en vrienden en verdere dierbaren zeer veel sterkte met het verwerken van dit verdriet.'

Verdachte aangehouden en vrijgelaten 

Afgelopen vrijdag werd op het vliegveld van Mallorca een 18-jarige Nederlander aangehouden voor poging tot moord. Volgens de politie is hij later onder voorwaarden vrijgelaten, liet een woordvoerder maandagochtend aan mediapartner Omroep West weten. Volgens De Telegraaf heeft de Spaanse politie camerabeelden bekeken en vastgesteld dat hij op geen enkel moment heeft geslagen. Zijn rol wordt nog nader onderzocht.

Andere verdachten vertrokken halsoverkop toen ze doorkregen dat ze werden gezocht. De Spaanse politie heeft naar eigen zeggen negen geweldplegers met eigen camerabeelden geïdentificeerd en heeft collega's in Nederland om de arrestatie van de andere acht gevraagd om te worden uitgeleverd. De identiteit van de overige vier vermeende daders moet nog worden vastgesteld.

Nog geen verzoek

In Nederland is dinsdag nog geen verzoek binnengekomen om aan de slag te gaan, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan Omroep West. 'Zolang dat verzoek er niet is, kan de politie hier geen actie ondernemen', legde een woordvoerster eerder uit.