Gepubliceerd op 21 Maart 2020 om 20.10 uur

Alphense wijkagent over afstand houden: ‘Ouders, bespreek dit met uw kinderen!’

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Iedereen wordt verzocht zo veel mogelijk thuis te blijven. In de supermarkt, het openbaar vervoer en de openbare ruimte is het dringende advies om 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Dat laatste blijkt voor velen lastig te zijn.

Gretha van der Velde, wijkagent in Alphen aan den Rijn, doet zaterdagavond een oproep aan iedereen, maar met name aan ouders. 'Tegen alle adviezen in was het ook vandaag weer erg druk met jeugd in het Europapark. Het is ook een ontzettend lastige situatie, maar wel een serieuze', schrijft Van der Velde in een bericht. 'Ouders, bespreek dit alstublieft met uw kinderen!'

Jaap Smit, commissaris van de koning in de provincie Zuid-Holland, plaatste een soortgelijke oproep. 'Het is onvoorstelbaar dat kennelijk nog niet overal is doorgedrongen dat het echt noodzakelijk is om de richtlijnen wat betreft afstand, beperking van ontmoetingen, etc. te volgen. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan de mensen om je heen', zegt Smit.

Winkels die open zijn, waaronder supermarkten, wijzen klanten er ook op om afstand van elkaar te houden. Ook wordt op veel plekken verzocht om, waar mogelijk, alleen naar een winkel te gaan. 'Dat zorgt voor rust en veiligheid', meldt supermarktketen Hoogvliet.

Lees ook: Wederom twee inwoners van gemeente Alphen besmet met coronavirus

advertentie
 
advertentie