Alphia promoveert via nacompetitie naar derde klasse

ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphia is zaterdag gepromoveerd naar derde klasse. De nacompetitiefinale tegen LSVV '70 (1-1) won Alphia na strafschoppen.

Alphia was in de eerste helft heer en meester. Het was een klein wonder dat alleen Vincent Hoogervorst (1-0) scoorde. Pal na rust kopte de boomlange spits van LSVV '70 de 1-1 binnen. In de verlenging was Alphia in de openingsfase gevaarlijk, maar onder meer de paal stond een treffer in de weg.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen. LSVV '70 miste de eerste penalty. Toen Alphia ook miste, was de stand na drie strafschoppen weer gelijk. Omdat LSVV de twee penalty's daarna miste en Alphia één keer scoorde, is de promotie - zes jaar na de degradatie uit de derde klasse - een feit.