Gepubliceerd op 07 Maart 2020 om 19.15 uur

Alphia verrast met periodetitel, Hazerswoudse Boys niet

ALPHEN AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-DORP - Alphia (3e Klasse A) en Hazerswoudse Boys (4e Klasse A) konden zaterdag allebei periodekampioen worden als er zelf gewonnen zou worden en de concurrentie punten verspeelde. Alphia won en zag de rivaal gelijkspelen, Hazerswoudse Boys verloor en zag de concurrent bovendien niet verliezen.

Alphia is op doelsaldo periodekampioen geworden ten koste van VVSB en verzekerd van een startbewijs voor de nacompetitie om aan het eind van dit seizoen te mogen strijden om promotie naar de tweede klasse. De Alphianen wonnen met 2-0 van FC Oudewater en zagen VVSB met 3-3 gelijkspelen tegen Reeuwijk. 'Het was een moeizame overwinning van ons, maar als je slechte wedstrijden wint doe je het goed', zegt Alphia-trainer Angelo Leverock na afloop lachend.

Hazerswoudse Boys kwam tegen SJZ al vroeg op een flinke achterstand en was niet bij machten om langszij te komen. Er werd met 3-1 verloren. Meerburg won met 4-2 van Football Factory en pakte de periodetitel. Hazerswoudse Boys blijft tweede op de ranglijst staan in de competitie, maar Koudekerk heeft evenveel punten.

Scoreverloop Alphia - FC Oudewater 2-0 (1-0): 1-0 Aatif el Bouny, 2-0 Bryan de Bruin.

Scoreverloop SJZ - Hazerswoudse Boys 3-1 (1-0): 1-0 Guus de Goede, 2-0 Ricardo Rietkerken, 3-0 Marco Griffioen, 3-1 Ivo Vogelaar.

Hieronder zijn de interviews met Angelo Leverock en Boas Vet (beiden Alphia) te beluisteren.
advertentie
 
advertentie