Alphia wint ‘op z’n Feyenoord - PSV’s’ van Zwammerdam

ALPHEN AAN DEN RIJN/ZWAMMERDAM - Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen voor Alphia zaterdag. De Alphianen stonden na een goede eerste helft met 2-0 voor tegen Zwammerdam, maar in de tweede helft waren de groenhemden heer en meester. Toen Damme 2-1 maakte, was het wachten op de 2-2. Maar net als bij de eredivisietopper Feyenoord - PSV viel het doelpunt niet. Sterker nog, in de absolute slotfase gooide Alphia de wedstrijd in het slot met de 3-1.

Vincent Hoogervorst nam beide Alphia-doelpunten voor zijn rekening. Toch waren zijn treffers niet het hoogtepunt van de wedstrijd. Dat was de fraaie redding van Alphia-doelman Robbert Plug op de spectaculaire omhaal van Reijer Peters. Jordi de Groot was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft. De 3-1 werd door Pascal Hellingerwerf gemaakt.

Alphia, dat volgend weekend op bezoek gaat bij koploper Van Nispen, klimt door de overwinning naar de derde plek op de ranglijst. De achterstand op de lijstaanvoerder in de 3e Klasse A bedraagt zes punten. Zwammerdam blijft onderin bungelen en op een nacompetitieplek staan.

Scoreverloop Alphia - Zwammerdam 3-1 (2-0): 1-0 Vincent Hoogervorst, 2-0 Vincent Hoogervorst (strafschop), 2-1 Jordi de Groot, 3-1 Pascal Hellingerwerf.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphia - Zwammerdam, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, bekijken evenals de interviews met Angelo Leverock en Sander Egberts (beiden Alphia):