Alphianen huilen van blijdschap vanwege promotie naar derde klasse

ALPHEN AAN DEN RIJN - Zes jaar na de degradatie naar de vierde klasse, de kelder van het amateurvoetbal, keert Alphia weer terug in de derde klasse. Zaterdag won Alphia de finale van de nacompetitie tegen LSVV '70 na strafschoppen. 'Je zag dat heel veel mensen emotioneel waren omdat we eindelijk weg zijn uit de vierde klasse', zegt Alphia-voorzitter Ank de Groot.

Het was een moeizaam seizoen voor Alphia. De eerste seizoenshelft was erg matig. Na de winterstop ging het goed en op de laatste speeldag konden de Alphianen zelfs nog kampioen worden. 'Het is dat we in het voorjaar verloren van WVC, anders was het nog gebeurt ook. Je laat punten liggen tegen de kleintjes en dat kost je het kampioenschap', aldus trainer Angelo Leverock.

'Dit is een teamprestatie. Er was kritiek op ons omdat we te weinig als team hebben gespeeld, maar in de nacompetitie hebben we laten zien dat we het kunnen', aanvoerder Kelvin Hoogendoorn. Alphia is gedurende het seizoen een vriendengroep geworden. Remco Zuijdervliet: 'Wij hebben twee derdeklassers laten degraderen. Ik vind dat we terecht zijn gepromoveerd.'