Als genoeg vrijwilligers zich melden, gaat kinderboerderij alsnog open

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Op korte termijn gaat kinderboerderij Zegersloot toch open. Een reserveringssysteem blijkt bij nader inzien geen vereiste te zijn voor kinderboerderijen om mensen te verwelkomen.

Het stichtingsbestuur had maandag besloten om de deuren voorlopig gesloten te houden, terwijl zogeheten doorstroomlocaties vanaf woensdag weer publiek mogen toelaten. De organisatie was van mening dat een reserveringssysteem een vereiste is op basis van de nu geldende coronamaatregelen. Voorzitter Wim Roest zegt dat hij dinsdag uitsluitsel heeft gekregen dat aanmelden bij de ingang afdoende is.

Dat betekent nog niet dat de kinderboerderij woensdag meteen opengaat. 'Dat is te kort dag, zo snel kunnen wij dat niet organiseren', aldus Roest. 'Wij moeten nog vrijwilligers zoeken die bij de poort willen staan.' Belangstellenden kunnen zich melden bij de kinderboerderij. Zodra er genoeg vrijwilligers zijn, kunnen de lammetjes en geitjes weer geaaid worden.

Bospark en De Contactweide

In eerste instantie gaat alleen kinderboerderij Zegersloot in Alphen aan den Rijn open. In een later stadium wil de stichting ook de twee andere kinderboerderijen, Bospark (Alphen) en De Contactweide (Boskoop), openstellen.

Lees ook: Versoepelingen van coronamaatregelen gaan woensdag definitief door