Amadeushuis bouwt 27 nieuwe zorgstudio’s in Alphense Raadhuisstraat

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op de hoek van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat moeten 27 nieuwe zorgstudio's verrijzen. Volgens zorgnetwerkorganisatie Fundis zal er naar verwachting vanaf 2022 zorg geboden worden aan ouderen met dementie in deze locatie van het Amadeushuis.

Het U-vormige gebouw zal bestaan uit appartementen op verschillende verdiepingen, een inpandige parkeervoorziening en een binnenplaats die wordt ingericht als tuin. 'In het voorjaar start onze eerste locatie in Bergambacht, waar 29 mensen kunnen wonen. In de komende jaren willen we zo'n 150 plekken creëren in de regio, verdeeld over meerdere kleine locaties', legt Bart Dingemans van Fundis uit.

'Zoals het Amadeushuis al verklapt, steken we extra energie in muziek. Het is een middel om mensen geactiveerd te houden. Het is één van de belangrijkste aspecten die wij voor ogen hebben', zegt Dingemans. Naast zorgmedewerkers zullen er ook mensen uit de hotel- en horecabranche aan de slag gaan in het Amadeushuis, een kok bereidt daarnaast dagelijks maaltijden voor de bewoners.

Het gebouw komt direct naast de Esports Game Arena te staan, waar nu nog andere bebouwing staat. Het is nog onduidelijk wanneer de sloopwerkzaamheden beginnen.