‘American Songbook in het Nederlands’: Boskoopse zanger zingt na bijna tien jaar weer in Het Kerkje

Foto: Majanka fotografie

BOSKOOP – De Boskoopse zanger Hanno van der Loo geeft zaterdag 11 november een optreden in Het Kerkje aan de Burgemeester Colijnstraat in Boskoop. Het thema van het optreden is ‘American Songbook in het Nederlands’.

De laatste keer dat Van der Loo optrad in Het Kerkje is bijna tien jaar geleden. Daar kwam hij onlangs tot zijn eigen verbazing achter. ‘De jaren zijn echt voorbijgevlogen. In mei 2014 heb ik voor het laatst opgetreden in Het Kerkje’, vertelt hij. ‘Ik trad destijds op met mijn muziektheaterprogramma Sloop de crisis.’

In de tussentijd heeft hij in de regio aan verschillende projecten meegewerkt, vooral in het theater. Vorig jaar had Van der Loo een rol in de musical ‘De Schone van Boskoop’. Na de coronajaren begon een muzikale terugkeer in Het Kerkje toch te kriebelen bij de zanger. ‘Het werd echt weer eens tijd om terug te keren naar deze fijne plek om muziek te maken’, vertelt Van der Loo.

‘Afgelopen jaren 25 liedjes hertaald’

Het optreden van de Boskoper vindt deze keer naar eigen zeggen volgens hem plaats in een ontspannen sfeer. ‘Ik heb in de afgelopen jaren zo’n 25 liedjes uit het American Songbook hertaald. Iedereen kent er wel een paar, bijvoorbeeld The Lady Is A Tramp, I’ve Got You Under My Skin of The Shadow Of Your Smile. Met Jaco Benckhuijsen aan de piano zal ik een aantal liedjes zowel in het Engels als in het Nederlands zingen.’

Tussendoor vertelt Van der Loo over de herkomst van de liedjes en over de hertalingen. Daarnaast blaast plaatsgenoot Dirk Hoogendoorn bij een aantal nummers mee op zijn saxofoon.

Programma

Het optreden duurt ongeveer 40 minuten en wordt drie keer gespeeld. Om 12.00 uur, 13.15 uur en 14.30 uur. De entree is gratis, maar na afloop kunnen bezoekers een eigen bijdrage geven om de onkosten van het optreden te dekken.