Anderhalf jaar lang werkzaamheden aan Biezen in Boskoop

BOSKOOP - De Biezen in Boskoop gaat flink op de schop. Vanaf aankomende januari zal worden gestart met onderhoudswerkzaamheden aan de weg. De werkzaamheden zullen naar verwachting anderhalf jaar in beslag nemen. 

De onderhoudswerkzaamheden moeten plaatsvinden tussen de Goudse Rijweg en de N207, waarbij de Biezen zal worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor al het bestemmingsverkeer in het gebied zal voor de nodige omleidingsroutes worden gezorgd. Tijdens de werkzaamheden zal er telkens een stuk van de Biezen worden afgesloten voor al het verkeer, waardoor weggebruikers steeds via een andere route de straat uit zullen rijden.

Het project zal een hele klus worden, waarbij de grond onder de huidige rijbaan zal worden gesaneerd; de verharding en de fundering zullen worden vervangen en de riool- en nutsleidingen zullen een vernieuwing ondergaan. Ook zal de verkeersbrug ter hoogte van huisnummer 51 volledig worden vervangen.

Drie fases

De werkzaamheden worden in drie fases uitgevoerd. 'In elke fase wordt gewerkt in werkvakken. In fase 1 en 3 betekent dit een volledige afsluiting van de Biezen over een korte afstand, die telkens opschuift', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. 'In fase 1 is dit bijvoorbeeld circa tachtig meter.'

In elke fase starten de werkzaamheden aan de kant van de Goudse Rijweg en wordt in de richting van de N207 gewerkt. Hieronder een globale planning:

  • Fase 1: grondwerkzaamheden, sanering, vervangen riool en aanbrengen tijdelijke rijbaan (januari 2022 t/m augustus 2022)
  • Fase 2: aanleg nieuwe elektrakabels en vervangen aansluitingen waar nodig (maart 2022 t/m maart 2023)
  • Fase 3: aanbrengen definitieve rijbaan en afbouwen eindsituatie (september 2022 t/m juli 2023)