Annie Bergenhenegouwen-Luiten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ALPHEN AAN DEN RIJN - Annie Bergenhenegouwen-Luiten is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de koninklijke onderscheiding vrijdagmiddag uit handen van burgemeester Liesbeth Spies, bij de opening van een nieuwe werkplaats van Stichting Pluspunt Rotterdam.

Bergenhenegouwen-Luiten, woonachtig in Alphen aan den Rijn, vervulde 13 jaar lang een intensieve vrijwilligersrol bij de stichting. Stichting Pluspunt Rotterdam is een werk- en zorgcentrum dat zich van oorsprong richt op (voormalig) dak- en thuislozen, maar ook op mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Aan zo'n 120 Rotterdammers wordt inmiddels dagbesteding geboden.

De zoon van Annie, John Bergenhenegouwen, heeft de stichting opgericht. 'Na het overlijden van heer zoon raakte mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten op 70-jarige leeftijd betrokken bij Pluspunt als vrijwilliger', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn in een bericht. 'Zij hielp bij de organisatie van evenementen en maakte kleding met en voor de deelnemers. Mevrouw Bergenhenegouwen-Luiten heeft deze vrijwilligerswerkzaamheden tot op 82-jarige leeftijd vervuld.'

Stichting Pluspunt Rotterdam filmde de uitreiking van de koninklijke onderscheiding vrijdag. Die beelden zijn hieronder te bekijken.