ARC en Alphense Boys tegen elkaar in Regio Cup, eigen toernooi ‘Rijnwoude-clubs’ met Floreant

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC en Alphense Boys nemen het dit voorjaar tegen elkaar op tijdens een zelf georganiseerde Regio Cup. Tenminste, als de coronamaatregelen het spelen van voetbalwedstrijden toe gaan staan. Beide Alphense hoofdklassers vormen een mini-competitie met FC Boshuizen (Leiden), TAC '90 (Den Haag), Valken '68 (Valkenburg) en Voorschoten '97 (Voorschoten).

Aanvankelijk zette ARC in op een toernooi met clubs uit de Bollenstreek, maar dat kwam niet van de grond. Alphense Boys sloeg op zijn beurt de uitnodiging af om een kleine voetbalcompetitie op te starten met verenigingen uit de regio Gouda-Rijnmond.

Pas als duidelijk is of en zo ja wanneer er weer wedstrijden gespeeld mogen worden, wordt bepaald hoe de mini-competitie er daadwerkelijk uit komt te zien. De insteek is om vanaf 1 mei een 'halve competitie' af te werken waarbij iedereen elkaar één keer treft. De laatste speelzaterdag is uiterlijk 12 juni. Sommige verenigingen, onder wie Alphense Boys, zullen aantreden met hun selectie voor het volgende seizoen.

Wat doen de andere voetbalclubs?

Bernardus, BSC '68, Hazerswoudse Boys en Koudekerk - de vier voetbalclubs uit de voormalige gemeente Rijnwoude - gaan samen met het Boskoopse Floreant een eigen voetbaltoernooi opzetten. Meerburg (Zoeterwoude-Rijndijk), SJZ (Zoeterwoude-Dorp) en mogelijk MMO (Hoogmade) maken het achttal compleet.

Wie niet op eigen initiatief een voetbaltoernooi opzet, kan aansluiten bij de Regio Cup die voetbalbond KNVB gaat starten. Aarlanderveen, Alphen, Alphense Boys Zaterdag en Zwammerdam haken daar aan. Alphia laat weten nog geen keuze gemaakt te hebben.

Lees ook: Corona Cup in de maak: ARC naar de Bollenstreek