ARC geeft 3-0 voorsprong tegen WV-HEDW bijna uit handen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met 3-0 stond ARC voor bij rust tegen WV-HEDW en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Racing. Toch werd het nog enorm spannend. Een kwartier voor tijd stond het 3-2 en ARC kreeg tien minuten voor tijd rood.

Stefan den Horder (1-0), Cas Knoester (2-0) en Den Horder (3-0) tekenden voor de ruststand. Een prachtige kopbal na de voorzet van Neal Arnoldus betekende de openingstreffer. Knoester bekroonde zijn tweede basisplaats met de scoreverdubbeling op aangeven van Lionel Frederik en Den Horder profiteerde van een keepersfout, 3-0.

In de tweede helft kon het alle kanten op. ARC had de 4-0 kunnen maken, WV-HEDW schoot de bal tegen de lat. Het werd uiteindelijk 3-1. Een tekorte terugspeelbar van Youri Duisterhof op doelman Aaron Balk betekende 3-2. Toen linksback Coen de Groot zijn tweede gele kaart kreeg omdat hij de bal wegtrapte na het fluiten van de scheidsrechter, werd het billenknijpen. Maar de 3-3 viel niet.

ARC klimt naar de tweede plek in deze knotsgekke 1e Klasse A, waarin iedereen van iedereen wint. Zo kan een zeer wisselvallig ARC, dat maar weinig wedstrijden goed speelde dit seizoen, fraai tweede staan. De achterstand op koploper Argon is slechts één punt, de voorsprong op WV-HEDW, dat op en degradatieplek staat, is slechts acht punten.

Scoreverloop ARC - WV-HEDW 3-2 (3-0): 1-0 Stefan den Horder, 2-0 Cas Knoester, 3-0 Stefan den Horder, 3-1 Danny Blom, 3-2 Joost Heij.

Hieronder kun je de radio-interviews na afloop van ARC - WV-HEDW terugluisteren met Mark Evers en Cas Knoester (beiden ARC):