ARC haalt Aarlanderveen-aanvoerder Mike Busse

AARLANDERVEEN/ALPHEN AAN DEN RIJN - Mike Busse heeft z'n gewenste stap hogerop in het amateurvoetbal: de aanvoerder van derdeklasser Aarlanderveen verkast naar hoofdklasser ARC. Busse stond in de belangstelling van meerdere hoofdklasseclubs, maar kiest voor voetballen op zaterdag en voor voetballen in Alphen aan den Rijn.

De verdediger uit Woerden schopte het tot Jong Ajax en speelde als profvoetballer voor Almere City FC in de Jupiler League. Daarna een periode bij SC Cambuur verloor de 26-jarige Busse het plezier in het voetbal. Dat plezier kreeg de laatste jaren terug bij Aarlanderveen, waar hij door assistent-trainer Henk van Hof - zijn oud-jeugdtrainer bij Alphense Boys - naar de club werd gehaald.

Mike Busse is ARC's eerste aanwinst voor volgend seizoen. Busse kan uit de voeten als rechtsback, centrale verdediger en controlerende middenvelder. ARC was op zijn beurt juist op zoek naar een rechtsbenige versterking in de achterhoede.

Vierde vertrekker bij Aarlanderveen

Reau Waandels is de vierde speler van Aarlanderveen die de derdeklasser na dit seizoen de rug toekeert. Evenals Aziz el Bouazatti, Busse en Fahri Margoum wil ook Waandels op een hoger niveau voetballen. De oud-speler van Alphense Boys hoopt op een hoofdklasser, bij voorkeur SC Feyenoord, waar ook zijn broer Fanny Waandels volgend seizoen voor gaat spelen.

Spelerscarrousel ARC

Nieuw: Mike Busse (Aarlanderveen).

Nieuw (eigen jeugd): n.v.t.

Blijven: Tren Drexhage, Lionel Frederik, Timo de Graaf, Coen de Groot, Cas Knoester, Thomas Lamberts, Tjerk Ligtvoet, Derek Prins, Luuk Samsom, Niels de Vogel en Pim van Zoest.

Weg: Maurits Splinter (n.n.b.).

Spelerscarrousel Aarlanderveen

Nieuw: n.v.t.

Nieuw (eigen jeugd): n.v.t.

Blijven: n.v.t.

Weg: Aziz el Bouazatti (n.n.b.), Mike Busse (ARC), Fahri Margoum (n.n.b.), Reau Waandels (n.n.b.).