ARC heeft offday en gaat hard onderuit bij Roda ‘46

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na een wervelende competitiestart heeft ARC zaterdag een flinke domper moeten incasseren. Want vrijwel niemand had er rekening mee gehouden dat ARC, dat aast op het kampioenschap in de 1e Klasse A, met maar liefst 5-2 zou verliezen van promovendus Roda '46.

Aaron Balk kreeg zaterdag in Leusden - bij wijze van spreken - net zoveel doelpunten om zijn oren als vorig seizoen in de volledige eerste seizoenshelft. Door een eigen doelpunt van Youri Duisterhof werd het 1-0, Huib Oversloot ging in de fout bij de 2-0 en de 3-0 kan Duisterhof zichzelf ook aanrekenen. Uitgerekend twee betrouwbare krachten van ARC gingen de mist in. Het werd 4-0, maar het had ook zomaar 7-0 kunnen staan. Balk redde tweemaal en zag een bal op de lat komen.

Toch leek ARC in de slotfase terug in de wedstrijd te komen. Stefan den Horder en Luuk Samsom scoorden 4-1 en 4-2, maar in de buurt van de 4-3 kwam de Racing nooit. Wel werd het in de tweede helft 5-2. ARC staat zesde in de 1e Klasse A met vier punten uit drie wedstrijden.

Scoreverloop Roda '46 - ARC 5-2 (4-2): 1-0 Maties van Heesbeen, 2-0 Nigel van Zelst, 3-0 Nigel van Zelst, 4-0 Nigel van Zelst, 4-1 Stefan den Horder, 4-2 Luuk Samsom, 5-2 Jesper van Dalen.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers en Youri Duisterhof beluisteren