ARC maakt het zichzelf knap lastig tegen FC Rijnvogels na vliegende start

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC is zaterdag door het oog van de naald gekropen tegen FC Rijnvogels. Na tien minuten stond de Racing met 3-0 voor, maar vlak voor tijd werd het nog enorm spannend toen de Katwijkers twee keer scoorden.

'We missen twee à drie grote kansen op de 4-0. Daarna wordt het bibberen', stipt ARC-trainer Mark Evers aan. Tren Drexhage (penalty), Coen de Groot en Lionel Frederik waren trefzeker in de openingsfase. Uit het niets scoorde Rijnvogels in het slotkwartier 3-1 en even later ook nog 3-2. Doelman Aäron Balk voorkwam in de laatste minuten de 3-3.

ARC staat met nog dertien wedstrijden te spelen vijfde in de Hoofdklasse A. Een nacompetitieticket blijft in het zicht. 'We zijn er totaal niet mee bezig. Of ik erin geloof, doet er niet toe. Het heeft nog niet één keer door mijn hoofd gespookt', beweert Evers. 'Het is mooi dat wij het zo goed doen tegen een club als Rijnvogels. Daar hoopten we op.'

Scoreverloop ARC - FC Rijnvogels 3-2 (3-0): 1-0 Tren Drexhage (strafschop), 2-0 Coen de Groot, 3-0 Lionel Frederik, 3-1 Roy van Leeuwen, 3-2 Jaap van Duijn (strafschop).

Hieronder is de samenvatting van ARC - FC Rijnvogels te bekijken, die vanaf maandagavond ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Lionel Frederik, Mark Evers en Jimmy Simons.