ARC mag niet klagen met overwinning op Capelle

ALPHEN AAN DEN RIJN - In een drijfnat Capelle waar het een groot deel van de wedstrijd hoost van de regen, wint ARC zaterdag - op natuurgras - van de plaatselijke voetbalvereniging (0-1). Het is de Racing dat in alle opzichten de gelukkigste van de twee is.

'Ik vond een gelijkspel meer de verhouding. En gezien het spelbeeld had Capelle het meer verdiend om te winnen', zegt ARC-trainer Mark Evers na afloop. 'Maar als wij secuurder waren geweest, hadden wij de wedstrijd veel eerder kunnen beslissen.' Het enige doelpunt scoort ARC tien minuten na rust. Eigenlijk uit het niets. Joshua Kassels en Lilinho Martins bereiden het doelpunt voor en brengen Arjan Ouwendijk in stelling om te scoren.

In Evers' ogen moet dat doelpunt eigenlijk al eerder vallen. 'Wij waren heel slordig in de laatste passes. Anders staan wij in de eerste helft vier of vijf keer alleen voor de keeper.' ARC komt goed weg als de scheidsrechter een handsbal van Derek Prins in het eigen strafschopgebied wegwuift. Ook verricht doelman Aäron Balk een aantal goede reddingen.

Vanwege corona-afgelastingen is de stand op de ranglijst vertekend, maar vooralsnog staat ARC derde in de Hoodklasse A met dertien punten uit zes wedstrijden. 'Wij spelen al drie wedstrijden niet zo goed, maar wij pakken vier punten en draaien mee in de subtop. Lekker', besluit Evers.

Scoreverloop Capelle - ARC 0-1 (0-0): 0-1 Arjan Ouwendijk.