ARC speelt gelijk tegen koploper FC ‘s-Gravenzande

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'We hebben ons gerevancheerd voor vorige week', zegt ARC-trainer Mark Evers zaterdag tevreden. Een week na de flater tegen Jodan Boys (5-0) speelt ARC thuis met 0-0 gelijk tegen Hoofdklasse A-lijstaanvoerder FC 's-Gravenzande.

'Wij waren aan elkaar gewaagd en hadden allebei een positieve spelopvatting. De wedstrijd was op goed niveau. Er waren niet heel veel kansen, maar er werd nagedacht over het voetbal', vindt Evers. ARC krijgt drie grote kansen, allemaal uit standaardsituaties. Maar van dichtbij worden de kansen gemist. Tren Drexhage mist de grootste mogelijkheid. 'Als er één bal in moest, was dat 'm wel.'

Evers is content met het gelijkspel. FC 's-Gravenzande ziet een doelpunt afgekeurd worden omdat Sander Koeleman buitenspel staat. Ook wordt een bal tegen de paal geschoten door de Westlanders. 'Iedereen heeft goed gespeeld. Wij kunnen hiermee door', besluit Evers.

Debutant

ARC staat na vijf wedstrijden op de vierde plek met tien punten. De vijfde speeldag wordt ontsierd door afgelastingen. Vier van de acht wedstrijden zijn vanwege coronabesmettingen afgelast.

Bij ARC maakte eerstejaars senior Mo Fennich, overgekomen uit de JO19-1, zijn officiële debuut in het vlaggenschip.

Scoreverloop ARC - FC 's-Gravenzande 0-0 (0-0).

Hieronder is de samenvatting van ARC - FC 's-Gravenzande te zien, die Studio Alphen vanaf maandagavond ook drie dagen lang uitzendt op televisie in het programma Sport Lokaal. Onder de samenvatting kun je volledige interviews met Mark Evers en Mo Fennich bekijken.