ARC strijdt met 10 man naar winst op Jodan Boys

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 21.04 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC gaat als nummer zes van de ranglijst de winterstop in. Op de laatste speeldag van 2019 won ARC knap met 2-1 van Jodan Boys. De Racing heeft een riant gat (acht punten) met de gevarenzone onderin en staat slechts zes punten van de koploper af.

Het was Jodan Boys dat zaterdag op voorsprong kwam. Nota bene de afgelopen zomer van ARC overgekomen Jeroen Borsboom scoorde. Coen de Groot kopte in de tweede helft de 1-1 binnen en Stefan den Horder verzilverde een vrije trap. Het slotkwartier moest ARC met tien man slechten omdat Youri Duisterhof zijn tweede gele kaart kreeg. Borsboom was heel dicht bij de 2-2, maar ARC kwam goed weg.

'Ik heb genoten van onze wilskracht', roemt ARC-trainer Mark Evers het harde en collectieve werken van zijn ploeg. 'De zesde plek in de Hoofdklasse A geeft een heel voldaan gevoel. We zijn zo gegroeid als ploeg met heel veel jonge spelers. Dat is mooi.'

Scoreverloop ARC - Jodan Boys 2-1 (0-1): 0-1 Jeroen Borsboom, 1-1 Coen de Groot, 2-1 Stefan den Horder.

De televisiesamenvatting van ARC - Jodan Boys is vanaf maandag te bekijken. Hieronder zijn de interviews met Mark Evers, Stefan den Horder (beiden ARC) en Leen van Steensel (Jodan Boys) te beluisteren.

advertentie advertentie