ARC verliest slag van DHSC maar titel is nog niet uit zicht

ALPHEN AAN DEN RIJN - De topper tussen DHSC en ARC, de nummers twee en drie van de 1e Klasse A, is verloren door de Racing uit Alphen aan den Rijn. Voorafgaand aan de wedstrijd leek een Alphens verlies desastreus te zijn in de titelstrijd. Maar omdat AFC verrassend verliest van WV/HEDW, blijft de schade beperkt. AFC en DHSC delen de koppositie, ARC staat vier punten achter beide ploegen op de derde plek. Het gat is dus vier punten in plaats van zeven punten.

ARC verloor met 5-2 in Utrecht. Een terechte nederlaag van ARC tegen een sterke en ervaren ploeg, concludeerde ARC-trainer Mark Evers na afloop. Hij noemt DHSC de belangrijkste titelkandidaat. Nadelig is een eventueel kampioenschap van DHSC wel voor ARC. AFC heeft namelijk geen periodetitel, in tegenstelling tot DHSC (en Roda '46). ARC staat inmiddels al vijf punten achter in de strijd om de derde periodetitel en ook AFC verliest dure punten.

Als DHSC kampioen wordt en AFC wint niet de laatste periode, dan plaatst de nummer twee van de ranglijst zich voor de nacompetitie. AFC heeft met vier punten voorsprong de beste papieren voor dat startbewijs. Als AFC kampioen wordt, gaat naar alle waarschijnlijkheid de nummer drie van de eindrangschikking naar de nacompetitie. En dan is ARC de belangrijkste kandidaat. De voorsprong op nummer vier Zwaluwen '30 is nog maar één punt. Er zijn nog zes duels te spelen.

Twee doelpunten broer Wesley Sneijder

Na een half uur spelen was al vijf keer gescoord. Dankzij twee treffers in zeven minuten tijd in de tweede helft, besliste DHSC de wedstrijd. Rodney Sneijder, de broer van recordinternational Wesley Sneijder, was met twee treffers erg belangrijk voor DHSC. Hij maakte de 3-2 en 4-2. Neal Arnoldus (0-1) en Stefan den Horder (2-2) maakten de ARC-doelpunten.

Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Vlak voor rust moest Youri Duisterhof met twee keer geel het veld verlaten. 'Ik ben erg te spreken over de inzet van de ploeg', zei Evers na afloop. Dat was de laatste weken niet altijd het geval waardoor ARC veel punten verspeelde. 'We hebben goed gespeeld.'

Scoreverloop DHSC - ARC 5-2 (3-2): 0-1 Neal Arnoldus, 1-1 Mitch van der Vlist, 2-1 Berry van 't Land, 2-2 Stefan den Horder, 3-2 Rodney Sneijder, 4-2 Rodney Sneijder, 5-2 Berry van 't Land.

Hieronder kun je de samenvatting van DHSC - ARC bekijken, die vanaf maandag ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, evenals de interviews met Mark Evers en Huib Oversloot (beiden ARC).