ARC verliest thuis met 0-3 van DHSC

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen DHSC met 0-3 verloren. Na twee gelijke spelen tijdens de eerste twee speelrondes is dit ARC's eerste nederlaag in de Hoofdklasse A. Na drie duels staat ARC op twee punten.

DHSC kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong nadat Genaro Snijders scoorde uit een strafschop. Vijf minuten later wist Christian Gandu de stand op 0-2 te zetten, doordat twee spelers van DHSC vrij stonden in het zestienmetergebied. Kort na rust maakte Gandu de 0-3.

Het laatste doelpunt was een lobje over doelman Balk van ARC, na een prachtige steekpass tussen de verdedigers van de Alphenaren door. De wedstrijd was na het eerste doelpunt van DHSC eigenlijk al beslist. De ploeg uit Utrecht overheerste op alle fronten.

'Teveel spelers niet top'

'Teveel spelers van ons waren niet top vandaag en dan verliezen we met grote cijfers van deze goede tegenstander', blikt trainer Mark Evers terug op de wedstrijd. 'En dan sparen ze ons nog na rust door niet door te drukken.'

Scoreverloop ARC - DHSC (0-3): 0-1 Genaro Snijders (strafschop), 0-2 Christian Gandu, 0-3 Christian Gandu.