Gepubliceerd op 30 September 2018 om 0.10 uur

ARC voetbalt FC Breukelen na rust helemaal dronken

ALPHEN AAN DEN RIJN - Met 0-1 achter staan bij rust en uiteindelijk met 7-1 winnen. Dat overkwam ARC zaterdag. In tien minuten tijd maakte de Racing maar liefst vijf doelpunten en zette de wedstrijd volledig naar zijn hand. De Alphenaren staan na twee speelronden derde in de 1e Klasse A met vier punten. Alleen CSW en Argon hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen.

Jeroen Borsboom zette eigenhandig met twee doelpunten binnen een minuut de achterstand om in een voorsprong. Niet veel later schoot Coen de Groot de 3-1 binnen en kopte Stefan den Horder de 4-1 in de touwen. Toen Luuk Samsom de 5-1 maakte, was de wedstrijd helemaal gelopen. Den Horder en Huib Oversloot zorgden in de slotfase voor de 7-1 overwinning.

Breukelen stortte in de tweede helft volledig in. De Racing had nog veel vaker kunnen scoren na rust en maakte daarmee een dramatische eerste helft goed. Na afloop bekende trainer Mark Evers dat veel van zijn spelers een enorme druk op hun schouders voelden liggen bij de eerste thuiswedstrijd. Toen die werd weggenomen in de rust, ging het in de tweede helft goed.

Scoreverloop ARC - FC Breukelen 7-1 (0-1): 0-1 Mark Rutgers, 1-1 Jeroen Borsboom, 2-1 Jeroen Borsboom, 3-1 Coen de Groot, 4-1 Stefan den Horder, 5-1 Luuk Samsom, 6-1 Stefan den Horder, 7-1 Huib Oversloot.

Hieronder kun je kijken naar de samenvatting, die vanaf maandagavond ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden door Studio Alphen, en de interviews met Mark Evers en Lionel Frederik

advertentie
.
advertentie