ARC wint zinderende finale van DTS Ede en promoveert naar hoofdklasse

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is ARC gelukt. De nacompetitiefinale tegen DTS Ede werd zaterdag, na verlenging en een foutloze penaltyserie, gewonnen door ARC. ARC promoveert naar de hoofdklasse, DTS blijft eersteklasser.

De eerste helft was erg gelijkopgaand. Beide doelpunten in de eerste helft vielen uit dode spelmomenten. Jasper Verstraten tekende voor de 0-1, al dan niet na hands, en ARC's A-junior Timo de Graaf maakte op slag van rust gelijk.

Donkere wolken pakten zich twintig minuten voor tijd boven het complex van Everstein in Everdingen, het neutrale terrein waar de wedstrijd werd gespeeld, toen Frank Hol DTS op 1-2 zette. ARC kwam nog met een slotoffensief en kreeg één kans. Die viel binnen, Jeroen Borsboom draaide zich vrij en schoot in de 89ste minuut de gelijkmaker binnen.

Verlenging en penalty's

Al vroeg in de verlenging kwam ARC op voorsprong. Scoren uit dode spelsituaties is het hele seizoen al het wapen van ARC en Derek Prins kopte in de openingsfase van de verlenging de Alphenaren op voorsprong. DTS zag daarna ook kans om te scoren: 3-3 (Roy Ploeg).

Een strafschoppenserie moest eraan te pas komen om de winnaar van de spannende nacompetitiefinale te bepalen. ARC wist ze alle vijf in te schieten, DTS miste er één. Daardoor wint ARC de finale en promoveert naar de hoofdklasse.

Scoreverloop ARC - DTS Ede 3-3 (1-1, 2-2, 3-2, 3-3): 0-1 Jasper Verstraten, 1-1 Timo de Graaf, 1-2 Frank Hol, 2-2 Jeroen Borsboom, 3-2 Derek Prins, 3-3 Roy Ploeg.

Strafschoppen ARC: Luca Janszen (raak), Jeroen Borsboom (raak), Stefan den Horder (raak), Tren Drexhage (raak), Youri Duisterhof (raak).

Strafschoppen DTS Ede: Mo Laukili (raak), Roy Ploeg (mis), Jordi van Dalen (raak), Michel Hol (raak).

Hieronder kun je de samenvatting van ARC - DTS Ede bekijken, die ook drie dagen op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Derek Prins, Timo de Graaf, Jeroen Borsboom, Aaron Balk, Youri Duisterhof, Cas Knoester, Lionel Frederik, Mark Evers, Irma Ligtvoet, Luuk Samsom, Tren Drexhage en Stefan den Horder.