ARC’er Richard Bakker debuteert na 1,5 jaar blessureleed met 0-0 tegen Achilles Veen

Gepubliceerd op 09 februari 2020 om 10.04 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op zaterdag 1 september 2018 scheurde Richard Bakker bij Olympia in Gouda zijn kruisband af in de voorbereiding op de voetbalcompetitie. 527 dagen later, op zaterdag 9 februari 2020, maakte de 29-jarige middenvelder alsnog zijn officiële debuut in de hoofdmacht van ARC. Ruim een uur hield Bakker het vol tegen Achilles Veen.

'Het heeft allemaal erg lang geduurd. Ik ben goed gerevalideerd van mijn knieblessure, maar de laatste maanden kreeg ik steeds nieuwe pijntjes. Sinds het trainingskamp in januari ben ik weer fit en is dit mijn beloning', zei Bakker, die in de zomer van 2018 de overstap maakte van eersteklasser Voorschoten '97 naar de Racing, na afloop. 'Ik ben niet bang meer in duels. Ik heb dat los kunnen laten en speel 100 procent. Ik kan terugkijken op een goed debuut in de hoofdklasse.'

ARC hield Achilles Veen, een van de outsiders voor promotie aan het eind van dit seizoen, zaterdag op 0-0. Met name doelman Aäron Balk was belangrijk voor ARC. Dankzij zijn reddingen stapte ARC met een punt de bus in vanuit Noord-Brabant. Tren Drexhage en Lionel Frederik waren namens ARC het dichtst bij een doelpunt.

Scoreverloop Achilles Veen - ARC 0-0 (0-0).

Hieronder zijn de interviews met Richard Bakker, Mark Evers en Aäron Balk te beluisteren.

advertentie advertentie