Gepubliceerd op 11 Mei 2019 om 12.27 uur

Archeon krijgt mozaïekvloer cadeau voor 25ste verjaardag

ALPHEN AAN DEN RIJN - Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn bestaat 25 jaar. En dat is de reden voor een feestje en een cadeau. Vereniging Vrienden van Archeon heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan de reconstructie van een mozaïekvloer, een prachtige visgraatvloer met deels mozaïek versiering zoals de Romeinen dat destijds in Nederland bouwden.

Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit, onthulde vrijdag het jubileumgeschenk. In Archeon staan 43 reconstructies van gebouwen, hutten en boerderijen die vroeger in Nederland hebben gestaan. De vrienden van Archeon zijn met ruim 400 leden verantwoordelijk voor het werven, trainen en begeleiden van de vele vrijwilligers die in het museumpark actief zijn.

Het park werd in 1994 geopend. Het lag toen op een zeer groot terrein in Alphen en was ambitieus opgezet. Drie jaar later was het park failliet. Het museumpark maakte een doorstart, maar werd veel kleiner na de verkoop van grond. Sindsdien werd het een succesverhaal. Zo werd Archeon in 2013 derde bij de verkiezing van leukste museum voor kinderen in Nederland.

advertentie
.
advertentie