Arrogantie wordt koploper ARC bijna fataal tegen rode lantaarndrager

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na vijf minuten stond koploper ARC zaterdag al met 1-0 voor tegen hekkensluiter Victoria en de dubbele cijfers lagen in het vooruitzicht. 'Wij waren ontzettend veel beter dan hen. Maar we speelden na de 1-0 zó arrogant... en met arrogantie val je altijd', stelt trainer Mark Evers. Victoria ging erin geloven, kwam op voorsprong. 'Het was embarmelijk', aldus Evers. 'Maar goed, dat weet niemand na de winterstop meer.' Want ARC won in de slotfase alsnog.

Ondanks het veldoverwicht van ARC leidde Victoria na een half uur met 1-2. Rick Langhout rondde in eerste instantie een goede combinatie van Victoria doeltreffend af en schoot niet veel later de bal in de kruising. De achterstand van Victoria, opgelopen doordat Jim van der Scheer een voorzet van Lionel Frederik achter zijn eigen doelman werkte, werd omgezet in een voorsprong. Vlak na rust tekende Robin de Heij voor de gelijkmaker.

Wie dacht dat ARC na de 2-2 wel zou doordrukken, kwam bedrogen uit. ARC bleef slecht spelen. Het is dat Victoria niet bij machte was om zelf ook iets in te brengen. Toch won de thuisploeg de wedstrijd nog. Jeroen Borsboom maakte vijf minuten voor tijd 3-2 op aangeven van Cas Knoester. Doordat Victoria nog een tweede eigen doelpunt maakte, werd het zelfs nog 4-2. De keeper wilde een terugspeelbal wegschieten maar de bal ging onder zijn voet door.

Eerste koploper die koploper blijft

ARC is de eerste ploeg in de 1e Klasse A die dit seizoen zijn koppositie met succes heeft verdedigd. In de negen voorgaande speelronden gebeurde het niet één keer dat de ploeg die zaterdag voor aanvang van de speeldag bovenaan stond, na afloop van de wedstrijd nog steeds lijstaanvoerder was. Wel vergrootte ARC, dat de wedstrijd tegen Victoria met tien man eindigde omdat Thomas Lamberts in blessuretijd zijn tweede gele kaart incasseerde, het gat met de nummer twee van de ranglijst tot twee punten.

Scoreverloop ARC - Victoria 4-2 (1-2): 1-0 Jim van der Scheer (eigen doelpunt), 1-1 Rick Langhout, 1-2 Rick Langhout, 2-2 Robin de Heij, 3-2 Jeroen Borsboom, 4-2 doelpuntenmaker onbekend (eigen doelpunt).

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers en Stefan den Horder (beiden ARC) terugluisteren: