Auto Tim en Tom Coronel slaat over de kop in Dakar Rally

Gepubliceerd op 16 januari 2020 om 11.22 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor de derde opeenvolgende dag zijn Tim en Tom Coronel niet ongeschonden uit de Dakar Rally-etappe gekomen. De auto van de racende tweeling sloeg over de kop.

'We waren lekker bezig in de duinen, het ging eigenlijk heerlijk. Op een gegeven moment nam ik iets te veel snelheid mee over een duin en we kukelden zo naar beneden. Voordat ik het wist lagen we ondersteboven', zegt Tim. 'Er was echter behoorlijk wat schade: het zijruitje lag eruit en de hele achterkant zat in elkaar. De rijplaten en sleepkabels konden we een stuk verder gaan ophalen.'

De broers moeten de verdere schade zelf zien te repareren. Het incident gebeurde namelijk tijdens het eerste deel van de marathonetappe. In het bivak is geen assistentie toegestaan waardoor de deelnemers zelf zullen moeten sleutelen.

33ste in uitslag

De Coronelletjes beëindigden de etappe als 33ste, in het algemeen klassement staan de inwoners van Alphen aan den Rijn en Huizen op de 26ste plek. De tiende etappe van woensdag werd vanwege een enorme zandstorm voortijdig afgevlagd. Vrijdag is de laatste etappe van de Dakar Rally.

advertentie advertentie