Gepubliceerd op 16 Oktober 2018 om 11.04 uur

Autocoureur Sandra van der Sloot kampioen in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Alphense autocoureur Sandra van der Sloot heeft het eindklassement van de Klasse B Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op haar naam geschreven. ‘Wat een seizoen en wat een finaleweekend. Aan het begin van dit seizoen had ik nooit gedacht deze titel binnen te halen’, zegt Van der Sloot daags na de beslissende races van het seizoen.

Op Circuit Paul Ricard (Frankrijk) won klassementsleider Van der Sloot beide races in het finaleweekend en veroverde de titel. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. De Alphense werd gediskwalificeerd na de kwalificaties wegens een niet-conforme rijhoogte. ‘The Flying Dutch’ moest als 36ste en laatste aan de start verschijnen, maar sneed dan als een mes door de boter door het peloton om uiteindelijk als eerste te finishen. Rivaal Menno van de Grijspaarde werd vierde.

Net zoals in de eerste wedstrijd domineerde Sandra van der Sloot ook in race twee. Ze reed van start tot finish aan de leiding. ‘Na de teleurstelling van de kwalificaties, ben ik met het mes tussen de tanden vertrokken’, blikt Van der Sloot terug. ‘Omdat ik als laatste moest vertrekken wist ik niet goed wat ik kon verwachten, maar ik had onmiddellijk door dat ik in een goed ritme zat. Zondag pakte ik een tweede zege en kon dus de titel veroveren.’

‘Helemaal onverwacht’

Van der Sloot noemt het ‘helemaal onverwacht’ dat ze kampioen werd. ‘Voor dit seizoen bestond mijn enige autosportervaring uit races met kleine voorwiel aangedreven auto’s, die duidelijk minder power hadden dan deze Porsches. Nooit had ik gedacht dat ik al in mijn eerste jaar Klasse B zou kunnen winnen’, aldus Van der Sloot die in 2019 een gooi gaat doen naar de algemene top.

advertentie
.
advertentie