Automobilisten opgelet: Komende weken werkzaamheden aan N207

ALPHEN AAN DEN RIJN – De N207 is de komende weken afgesloten vanwege onderhoud. De werkzaamheden vinden plaats vanaf de rotonde op de Boskoopseweg ter hoogte van de Halve Raak tot de rotonde op Oostkanaalweg bij de Nieuwkoopseweg.

Verkeer van en naar Boskoop en Alphen aan den Rijn wordt vanwege de werkzaamheden omgeleid. De ambulance, brandweer en politie kunnen gebruik blijven maken van de afgesloten weg.

De werkzaamheden zorgen gefaseerd voor hinder op de route van en naar de N11 tijdens de hele gehele periode. De aansluitingen van afrit 8 naar Alphen West en afrit 9 naar Alphen aan den Rijn blijven gedurende de periode van de werkzaamheden beschikbaar als een alternatieve entree en ontsluiting van Alphen.

Eerste fase

Het onderhoud aan de weg vindt plaats in vier fases. Van maandag 2 oktober 07.00 uur tot vrijdag 6 oktober 20.00 uur wordt er gewerkt vanaf de rotonde bij de Boskoopseweg en de Halve Raak tot de kruising tussen de Boskoopseweg en oprit 10 richting Leiden.

Tijdens deze periode is de Boskoopseweg tussen de rotonde bij de Boskoopseweg en de Halve Raak tot de kruising bij de Boskoopseweg en oprit 10 naar Leiden volledig afgesloten voor het wegverkeer.

De Alpherium Terminal is bereikbaar vanaf de rotonde tussen de Boskoopseweg en de Halve Raak. De hefbrug van Alphen is bereikbaar via de Oostgouweweg en de Steekterweg.

Tweede fase

De tweede fase begint maandag 9 oktober 07.00 uur en eindigt op vrijdag 13 oktober 20.00 uur. Het onderhoud vindt plaats vanaf de kruising tussen de Boskoopseweg en oprit 10 richting Leiden tot de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus.

Tijdens deze periode is de Boskoopseweg vanaf de kruising tussen de Boskoopseweg en oprit 10 naar Leiden tot de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus volledig afgesloten voor het wegverkeer.

De Alpherium Terminal is bereikbaar vanaf de rotonde Boskoopseweg – Halve Raak en N11, afslag 10, richting Bodegraven. De hefbrug van Alphen is bereikbaar via de Oostgouweweg en de Steekterweg.

Derde fase

Vervolgens vindt van maandag 16 oktober 07.00 uur tot woensdag 18 oktober 07.00 uur de derde fase plaats. Dan zijn er werkzaamheden van de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus tot de kruising tussen de Oostkanaalweg en de Oranje Nassausingel.

Tijdens deze periode is de Boskoopseweg en de Oostkanaalweg vanaf de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus tot de kruising tussen de Oostkanaalweg en de Oranje Nassausingel volledig afgesloten voor het wegverkeer.

De Alpherium Terminal is bereikbaar vanaf Boskoop (N207) en de N11.

Vierde fase

De vierde fase is van woensdag 18 oktober 07.00 uur tot donderdag 19 oktober 20.00 uur. Tijdens deze dagen wordt er gewerkt van de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus tot de kruising tussen de Oostkanaalweg en de Oranje Nassausingel.

Tijdens deze periode zijn de Boskoopseweg en de Oostkanaalweg vanaf de kruising tussen de Boskoopseweg en de Limes-lus tot de rotonde tussen de Oostkanaalweg en de Nieuwkoopseweg (N231) volledig afgesloten voor het wegverkeer.

De Alpherium Terminal is bereikbaar vanaf Boskoop (N207) en de N11.

Klachten over onduidelijke omschrijving sluiting en werkzaamheden

Meerdere omwonenden hebben de provincie Zuid-Holland al gebeld vanwege de onduidelijke omschrijving over de sluiting en fases van de werkzaamheden. De website van de provincie wordt aangepast met een omschrijving die duidelijker is.