AVV Alphen blijft nog minstens één seizoen op zondag voetballen

Foto: Chris Vogel

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het eerste elftal van AVV Alphen blijft nog minimaal één seizoen op zondag voetballen. Dat heeft de voetbalvereniging uit Alphen aan den Rijn woensdagavond besloten.

Als Alphen zich dit seizoen via de nacompetitie weet te handhaven op derde klasseniveau, kan het na volgend seizoen overstappen naar de zaterdag-derde klasse. Maakt Alphen na dit seizoen al de overstap, dan moet Alphen - ook al handhaaft de ploeg van trainer Rob de Lange zich in de zondag-derde klasse - instromen in de vierde klasse op zaterdag.

'Een keuze uit tactisch oogpunt', aldus het verenigingsbestuur. Daarnaast: 'Door een zondagvereniging te blijven behoudt de club de oorspronkelijke identiteit en biedt zij spelers die alleen op zondag kunnen voetballen deze mogelijkheid ook aan.'

Handhaven of naar West I of Zuid I

Voor 1 mei moet Alphen aan de KNVB laten weten wat ze komend seizoen doet. De oranjehemden kunnen hun beslissing niet uitstellen tot het einde van het huidige seizoen en afwachten of er wel of niet gedegradeerd wordt uit de zondag-derde klasse.

Als Alphen zich handhaaft, speelt Alphen volgend seizoen in de derde klasse op zondag. Dat wordt het laatste seizoen dat er in het district West II zondagvoetbal in de derde klasse is. De vierde klasse houdt per direct op te bestaan.

Als Alphen degradeert, speelt Alphen volgend seizoen in de vierde klasse in het district West I of Zuid I.

Vanavond beslissing Bernardus

De Hazerswoudse voetbalvereniging Bernardus gaat naar alle waarschijnlijkheid wel na dit seizoen de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Donderdagavond is de algemene ledenvergadering.

Het bestuur, de technische staf en een meerderheid van de spelersgroep wil op zaterdag gaan voetballen. Voetballen op zaterdag biedt het meeste toekomstperspectief voor Bernardus.

Lees ook: AVV Alphen naar zaterdagvoetbal? Deze week eerste voorlopige besluit