AVV Alphen komt razendsnelle dreun goed te boven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Hoe slecht kun je aan een competitie beginnen? Bij AVV Alphen weten ze daar sinds zondag antwoord op. Na dertig seconden in de openingswedstrijd van het seizoen stond Alphen al met 0-1 achter tegen Kethel Spaland.

In de vijf daaropvolgende minuten hadden de Schiedammers al met 0-3 voor kunnen staan, maar het bleef beperkt tot 0-1. Een strafschop voor Alphen bleek in de twaalfde minuut de ommekeer. De penalty werd weliswaar gemist door Jan de Lange, maar vanaf dat moment kwam Alphen beter in de wedstrijd.

Later in de eerste helft kwam Alphen alsnog op gelijke hoogte. Beide team bleven aan elkaar gewaagd tot een kwartier voor tijd een rode kaart en de conditie van de tien overgebleven Spalanders parten gingen spelen. Alphen wist uiteindelijk uit te lopen naar een geflatteerde 6-1 overwinning.

Scoreverloop Alphen - Kethel Spaland 6-1 (1-1): 0-1 Glenn van Troost, 1-1 Ferry van Leeuwen, 2-1 Mansour El Bernichi, 3-1 Jan de Lange, 4-1 Jan de Lange, 5-1 Yassine Yagoubi, 6-1 Ferry van Leeuwen.

Hieronder kun de radio-interviews met Rob de Lange, Jan de Lange en Rick de Vries terugluisteren.