AVV Alphen naar zaterdagvoetbal? Deze week eerste voorlopige besluit

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Gaat AVV Alphen in navolging van Bernardus na dit seizoen ook de overstap maken naar het zaterdagvoetbal? Die vraag wordt deze week beantwoord. Dan wordt binnen verschillende gelederen van de voetbalclub voor de tweede keer gesproken over een eventuele overstap van de zondag naar de zaterdag.

De KNVB maakte een maand geleden bekend dat de vierde klasse op zondag per volgend seizoen ophoudt te bestaan. Een jaar later trekt de voetbalbond ook de stekker uit de derde klasse op zondag. Voor Alphen resten vier scenario's: volgend seizoen zien te promoveren naar de tweede klasse, door te gaan als zondagvereniging in de districten West I of Zuid I, komend seizoen over te stappen naar het zaterdagvoetbal, in de zomer van 2020 over te stappen naar het zaterdagvoetbal. De laatste twee scenario's zijn het meest reëel.

'Ik wacht wel wat er besloten wordt. Het is niet aan mij', zegt Rob de Lange, trainer van Alphen. Zijn ploeg kan na de nederlaag van zondag directe handhaving in de derde klasse wel op zijn buik schrijven. Een loodzware nacompetitie in juni om degradatie te ontlopen is het enige dat nog rest voor Alphen.

Deadline op 1 mei

Voor 1 mei moet Alphen aan de KNVB laten weten wat ze komend seizoen doet. Als Alphen beslist om over te stappen naar het zaterdagvoetbal, zal er deze maand nog een extra algemene ledenvergadering worden uitgeschreven door Alphen. Uiteindelijk hebben de leden van de Alphense voetbalvereniging het laatste woord.

Net zoals bij Bernardus, waar het bestuur en de spelersgroep hebben besloten dat de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal, ondanks dat Bernardus er goed voor staat en nog maar vier wedstrijden verwijderd is van rechtstreekse handhaving in de derde klasse, het meeste toekomstperspectief biedt aan de Hazerswoudenaren.