AVV Alphen verliest met 4-1 van Sporting Leiden ondanks 0-1 ruststand

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de eerste tien minuten van de tweede helft heeft AVV Alphen een potentiële overwinning op Sporting Leiden uit handen gegeven. Een 0-1 voorsprong werd teniet gedaan en omgezet in een 3-1 achterstand. De spelers van Alphen foeterden elkaar uit en konden het niet opbrengen om voor elkaar te vechten. Sporting Leiden maakte er uiteindelijk 4-1 van.

Yassine Yaboubi schoot Alphen zondag halverwege de eerste helft op voorsprong. Vanaf links trapte hij de bal in het doel. Maar een één-twee'tje door het centrum, een kopbal en een strafschop lieten Alphen in rouw dompelen. Toen de doelman van Alphen in de slotfase de fout in ging, werd het nog 4-1 voor de Leidenaren.

Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat Alphen, dat gedegradeerd is uit de tweede klasse, niet bij de beste zes zal eindigen halverwege de competitie. En dus moet Alphen in de tweede seizoenshelft gaan strijden, evenals de zeven andere clubs die niet in de top-6 eindigen in de 3e Klasse A, tegen degradatie uit de derde klasse.

Scoreverloop Sporting Leiden - Alphen 4-1 (0-1): 0-1 Yassine Yagoubi, 1-1 Tolga Karpuz, 2-1 Gokhan Yazici, 3-1 Ronald Mink (strafschop), 4-1 Mike Filippo.

Hieronder kun je het radio-interview na afloop van Sporting Leiden - Alphen met Rob de Lange (Alphen) beluisteren: